Poslužite na 10-12 °C uz jela od peradi ili teletine začinjene graškom ili šparogama s kremastim umakom od vrhnja. Vino će odlično pristajati uz lagano pečenu ribu ili carpaccio od lososa. Zemlja: Francuska, Regija: Bordo 90% Sauvignon Blanc, 5% Sauvignon Gris, 5% Sémillon
Proizvođač: Grgich Hills - Zemlja: SAD - Regija: Kalifornija - Podregija: Sjeverna obala / okrug Napa / dolina Napa - Sorta: Chardonnay - alkohol: 14,4% - Spajajte ga s pečenim odreskom, burgerima ili telećim kotletima.
Sorta: Malvazija 100% - Vrhunsko bijelo vino - Hrvatska, Istra - Sljubljuje se odlično sa jelima kao što su vrlo začinjeni gulaši, kiseli kupus, sarma, jela na bazi tartufa i gljiva, divlje šparoge, foie gras, goveđi obraz zapečen u pečnici sa krumpirima i sl.
Sorta: Istrarska Malvaziia 100% - Vrhunsko bijelo vino - Hrvatska, Istra - Uparivanje s hranom: Rižoto sa škampima ili kozicama, rižoto s gljivama ili sezonskim povrćem, bijela riba, ali i teksturom bogatija riba poput lososa, razne tjestenine s mesom ili morskim plodovima, piletina s kremastim umakom, povrće na grilu, istarski fuži s laganijim umacima od bijela mesa. Može se poslužiti i s jačim ili pikantnijim jelima.
Sorta: Istarska Malvazija 100% Uparivanje s hranom: Rižoto sa škampima ili kozicama, rižoto s gljivama ili sezonskim povrćem, bijela riba i riba s kamena, ali i teksturom bogatija riba poput lososa. Školjke poput jakobove kapice, tjestenine s mesom ili morskim plodovima, piletina s kremastim umakom, povrće na grilu, bijela mesa. Servirati na temperaturi 8 – 12 °C.