Vinarska tvrtka Gaja jedna je od najpoznatijih u svijetu. Sorta grožđa: Nebbiolo. Odležavanje: 12 mjeseci u barrique bačvama, zatim 12 mjeseci u velikim hrastovim bačvama.
Crno vino - Sorta: 100% crni pinot - Država: Slovenija - 13,50% alkohol - Kombinirajte ga uz jednostavna jela od crvenog mesa ili divljači. Odličan je uz jela od gljiva ili uz zrele planinske sireve.
Sorta: Cabernet Franc, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Merlot - Italija, Toscana - Preporuča se posluživati uz jela od crvenog mesa, govedine i divljači.
Merlot 75%, Sangiovese 25% Savršen za prilog prvim jelima s umacima i mesnim umacima, idealna za pratnju crvenog mesa, pirjana mesa, divljači i odležanih sireva.
Sorta: Refošk 100% Preporučena temperatura posluživa-nja je 14 – 16 °C. Odlično slaže uz sušena mesa, tvrde sireve, ali i uz jela od tjestenine s crvenim umacima. Sljubljuje se izvrsno s mesom s roštilja, biftekom, istarskim pršutom i divljači i ostalim istarskim tradicionalnim delicijama.
Sorta: Cabernet sauvignon 70% i Teran 30% - Vrhunsko crno vino - Hrvatska, Istra - Sljubljuje se uz jaka jela na bazi mesa, a prija i uz pizzu i tjesteninu te razna pečenja i mesa sa žara.