Tekila se može proizvesti samo od soka plave agave, uzgojene u službeno priznatoj regiji oko grada Tequila, u centralnom Meksiku. Suprotno mišljenju mnogih, plava agava nije kaktus, nego biljka sočnih, mesnatih listova iz porodice Aloa. Tekila se dijeli na dvije kategorije različitih kvaliteta. Prva je Mixto, mješavina u kojoj je najmanje 51% plava agava i 100% plava agava, koja je neusporedivo kvalitetnija i skuplja. K
Tequila se može klasificirati u različite kategorije na temelju odležavanja i dozrijevanja u hrastovim bačvama:
Blanco - Neodležano ili odležano manje od dva mjeseca
Reposado - Odležano najmanje dva mjeseca, ali manje od godinu dana
Añejo - Odležao najmanje godinu dana, ali manje od tri godine
Extra Añejo - Odležano najmanje tri godine
Tequila se tradicionalno poslužuje čista ili na kamenu, ali se često koristi i u koktelima, poput margarita. Udio alkohola u tekili kreće se od 40% do 55%.
Dekanter Clase Azul Tequila Gold izaziva oduševljenje. Njegovo svjetlucavo staklo stopljeno je s crnom keramičkom podlogom, tehnika za koju je stručnjacima trebalo 6 godina da je razviju. Sadrži ikonu Clase Azul u 24-karatnom zlatu.
Retrookus odaje note vrhunske agave i hrastovine čineći savršenstvo sa svakim gutljajem. Clase Azul je visoko cijenjeni proizvođač tekile koji ima strast za premošćivanjem jaza između modernog Meksika, modernog svijeta i tradicije autohtonih kultura poput Mazahua
Tekila - Zemlja: Meksiko - Alkohol 40% -BOJA: Intenzivno jantara - TIJELO: Uljasto i bogato tijelo - AROMA: Drvenasta, voćna, vanilija i slatka karamela OKUS: Kuhane agave, drvenasti, voćni, vrlo glatki, vanilije i slatke karamele, ali nikada predominanto. Vrlo veliki dojam i dug, često slatki okus